Kulinarny Wrocław: Inessa Kim opowiedziała o kuchni koreańskiej [PODCAST]

Maciek Przestalski | Utworzono: 12.09.2021, 13:55 | Zmodyfikowano: 12.09.2021, 13:55
A|A|A

O kuchni koreańskiej rozmawialiśmy już w audycji Kulinarny Wrocław. Tym razem jednak, opowiedziała nam o niej Inessa Kim. Znana kucharka i autorka książek na wstępie zaznaczyła, że trochę zazdrości wrocławianom tak wielu dobrych miejsc z kuchnią koreańską. Opowiedziała nam też o swojej kulinarnej historii. Tu pojawił się temat popularnej w krajach byłego ZSRR marchewki po koreańsku. Najwięcej czasu poświęciliśmy jednak oczywiście kimchi i ryżowi. W rozmowie uczestniczył także Łukasz Broś z Chingu - Korean BBQ, które zaprosiło Inessę do Wrocławia.

 

REKLAMA

To może Cię zainteresować