Kuchnia roślinna z Katarzyną Gubałą

Bartosz Synowiec | Utworzono: 03.05.2018, 13:38 | Zmodyfikowano: 03.05.2018, 13:38
A|A|A

Katarzyna Gubała to propagatorka zdrowego żywienia, autorka książek, m.in. „Warzywa górą! Od korzeni po liście”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege dania gościły w polskich domach i restauracjach. Koordynatorka ogólnopolskiej kampanii fundacji Viva „Zostań wege na 30 dni”. Ponadto szkoli obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege, doradza układać roślinne menu szefom kuchni. Wieloletnia redaktor naczelna magazynu „Slowly Veggie” z wegetariańską i wegańską kuchnią oraz „Wege przewodnika”. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Jak mówi o sobie: zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Bomba pozytywnej energii. Prowadzi bloga www.katarzynagubala.pl.

W Kulinarnym Wrocławiu rozmawialiśmy z nią o kuchni roślinnej:

 

REKLAMA

To może Cię zainteresować