A | A | A

Domowo, pysznie i Powoli czyli wracamy na Nadodrze

Utworzono: 2016-03-21 13:37 , Zmodyfikowano: 0000-00-00 00:00

Wróciliśmy na Nadodrze, a dokładnie Rydygiera 25/27 gdzie znajdziecie Powoli. Piszą o sobie skromnie: "kameralna restauracja serwująca proste i świeże śniadania, obiady, sałatki i napoje". Na szczęście opowiadają więcej . O codziennie nowym menu, całych dniach spędzanych na gotowaniu i specjalnych goglach do krojenia kilogramów cebuli mówić opowiadały Aga Kalinowska i Ela Krupka.

 

 

 BROWNIE Z CHILI:

  • 3 gorzkie czekolady dobrej jakości
  • kostka masła
  • 5 jajek
  • szklanka cukru trzcinowego
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
  • czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej
  • jajka dobrze wymieszać z cukrem
  • wszystko połączyć
  • blaszkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą

Piec 33 minuty w temperaturze 170 stopni.

Oczywiście trzeba dodać płaską łyżeczkę papryki chili .

SMACZNEGO!

ZDJĘCIA
WASZE KOMENTARZE ()

WASZE KOMENTARZE (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony. Radio RAM nie odpowiada za treść komentarzy.
Teraz na antenie
NEWSLETTER RADIA RAM
Dodaj swój adres, aby otrzymywać newsletter