A | A | A

Domowo, pysznie i Powoli czyli wracamy na Nadodrze

Utworzono: 2016-03-21 13:37 , Zmodyfikowano: 0000-00-00 00:00

Wróciliśmy na Nadodrze, a dokładnie Rydygiera 25/27 gdzie znajdziecie Powoli. Piszą o sobie skromnie: "kameralna restauracja serwująca proste i świeże śniadania, obiady, sałatki i napoje". Na szczęście opowiadają więcej . O codziennie nowym menu, całych dniach spędzanych na gotowaniu i specjalnych goglach do krojenia kilogramów cebuli mówić opowiadały Aga Kalinowska i Ela Krupka.

 

 

 BROWNIE Z CHILI:

  • 3 gorzkie czekolady dobrej jakości
  • kostka masła
  • 5 jajek
  • szklanka cukru trzcinowego
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
  • czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej
  • jajka dobrze wymieszać z cukrem
  • wszystko połączyć
  • blaszkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą

Piec 33 minuty w temperaturze 170 stopni.

Oczywiście trzeba dodać płaską łyżeczkę papryki chili .

SMACZNEGO!

ZDJĘCIA
WASZE KOMENTARZE ()

WASZE KOMENTARZE (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony. Radio RAM nie odpowiada za treść komentarzy.
Teraz na antenie
Bartosz Synowiec
Dzieje się we Wrocławiu / konkurs absurdalny: jest zobowiązany, powiedzieć, przyszły miesiąc
NEWSLETTER RADIA RAM
Dodaj swój adres, aby otrzymywać newsletter