Kulinarny Wrocław: Zero Waste w kuchni Piotra Kucharskiego

Maciej Szabatowski | Utworzono: 25.11.2018, 09:47 | Zmodyfikowano: 25.11.2018, 09:47
A|A|A

Piotr Kucharski (fot. piotrkucharski.com)

Piotr Kucharski w 2010 roku wygrał program „Gotuj o wszystko” organizowany przez DDTVN. Od tamtego czasu co tydzień jest autorem oraz prowadzącym część kulinarną w programie.  Od kiedy pamięta kultywuje rodzinną tradycję pieczenie chleba. Efektem tego stały się książki „Chleb. Domowa Piekarnia” i „Na Słodko. Domowa Piekarnia”.   Od niedawna na kanale Kuchnia + prowadzi swój autorski program  zatytułowanu „Kucharskiego pomysł na kuchnię”, w którym przemyca także aspekty filozofii „zero waste". 

Czym jest owa filozofia, co z niej  konkretnie wynika i jak sensownie  wprowadzić ją do naszego kuchennego życia?  Na te i parę innych pytań zaproszony przez nasz gość starał się odpowiedzieć jak najdokładniej w ostatnim wydaniu Kulinarnego Wrocławia.  Posłuchajmy raz jeszcze.


O swoich początkach w telewizji, tle rodzinnym oraz fascynacji rzadkimi odmianami warzyw i owoców. 



Słów kilka o wrocławskim studiu kulinarnym zalożonym przez Piotra i jego wspólników oraz o coraz wyższym poziomie uczestników warsztatów tam organizowanych. 



Temat "Zero Waste" widziany być może z nieco zaskakującej perspektywy....

Marnowanie jedzenia, a etap planowania zakupów.



 

Czas opowiedzieć o nowym programie Piotra Kucharskiego na antenie kanału Kuchnia +.

Idzie zima. Nie mogło zabraknąć przepisu Piotra na dobrą, zimową, rozgrzewającą zupę!



Produkt, który się nie psuje, a może stanowić idealną bazę dla naszych zupnych pomysłów.

 Nie zdradziliśmy Wam tego wcześniej, ale w naszym studiu oprócz Piotra gościliśmy pewnego młodziutkiego, dziarskiego "kaszomaniaka". ;)
 

Gdybyście się zastanawiali, jakie podstawy Piotr ma, by namawiać do poszerzania spektrum waszych kulinarnych umiejętności, to tutaj znajdziecie odpowiedź . :)

Z Piotrem Kucharskim rozmawiał Maciek Szabatowski.

REKLAMA

To może Cię zainteresować