A | A | A

Sobotnia kawa z Beatą Śniechowską i piernikami! [WARSZTATY]

Utworzono: 2016-12-17 11:40 , Zmodyfikowano: 0000-00-00 00:00
Święta Bożego Narodzenia nieodłącznie kojarzą się z tradycją wigilijnej kolacji. Na stole króluje karp, jest czerwony barszcz z uszkami i pierogi z grzybami, a dookoła roznosi się zapach pierników...
zdjęcie i pierniki Barbary Węgrzyn

Co zrobić, jeśli nie przygotowaliśmy wcześniej ciasta? Jak samodzielnie skomponować przyprawę korzenną z goździkami, cynamonem i kardamonem? Wreszcie - jak je najpiękniej ozdobić?
By poznać odpowiedzi na te pytania zaprosiliśmy Was na specjalne przedświąteczne spotkanie przy Sobotniej kawie. 17 grudnia gościem Ani Fluder była Beata Śniechowska, współautorka Wrocławskiej Książki Kucharskiej i zwyciężczyni drugiej edycji programu MasterChef i poprowadziła dla nas piernikowe warsztaty

Zaproszeni do restauracji Menu Motto słuchacze Radia RAM zakasali rękawy i nie tylko samodzielnie przygotowali przyprawę piernikową, ale też ugniatali ciasto na pierniczki, ukręcali lukier - czerwony z buraczków, z cytrusów żółty i oczywiście biały, a następnie dekorowali wypieczone już ciasteczka. Przy stole nie zabrakło rodzinnych opowieści wigilijnych, wymiany doświadczeń kulinarnych, ale przede wszystkim dobrej zabawy i śmiechu. Tego właśnie życzymy w przedświąteczny czas. Wspólne przygotowanie Kolacji Wigilijnej, rozmawianie i wspominanie, a potem biesiadowanie i kolędowanie sprawi, że każda potrawa (nawet ta mniej udana), będzie smakować lepiej, a Święta Bożego Narodzenia będą piękniejsze.

Dziękujemy za pyszną zabawę! Wesołych i smacznych Świąt we wspaniałej atmosferze!

 

ZDJĘCIA
pokaż wszystkie +
ukryj część -
WASZE KOMENTARZE ()

WASZE KOMENTARZE (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony. Radio RAM nie odpowiada za treść komentarzy.
Teraz na antenie
Monika Jaworska
Dzień dobry we Wrocławiu! Poranek pełen energii, Wrocławia i muzyki w dobrym humorze.
NEWSLETTER RADIA RAM
Dodaj swój adres, aby otrzymywać newsletter