Najlepsze z Kulinarnego Wrocławia - kuchnia średniowiecznych wrocławian, nowoczesne bistro i jedzenie w filmach [POSŁUCHAJ]

Maciek Przestalski | Utworzono: 10.08.2019, 18:36 | Zmodyfikowano: 10.08.2019, 18:36
A|A|A

Nafta Neo Bistro / Grand Budapest Hotel (Fox Searchlight Pictures) / Muzuem Miejskie


Na początku lutego w ramach „Dnia z archeologami na wystawie Wrocławski Nowy TargMarta Pietruszka, archeolog z Uniwersytetu Wrocławskiego, opowiadała o kulinarnych zwyczajach wrocławian z czasów średniowiecza. Zrobiliśmy sobie małe wprowadzenie do tematu.



W lutym miałem też okazję porozmawiać z Aleksanderem Strusiem, który trochę za sprawą przypadku, sześć lat temu do naszego miasta przyjechał z Warszawy. Od tej pory gotował w kilku ciekawych miejscach, aż w połowie 2018 roku został szefem kuchni w Nafta Neo Bistro.


A na chwilę przed Walentynkami
z Agnieszką Kuberą i Michałem Hernesem porozmawialiśmy o słynnych, nie tylko o romantycznych, scenach kulinarnych z filmów.

REKLAMA

To może Cię zainteresować