Kulinarny Wrocław - jedz chwasty i kwiaty

Maciek Przestalski | Utworzono: 22.04.2018, 14:59 | Zmodyfikowano: 22.04.2018, 14:59
A|A|A

na zdjęciu: Filip Marek

Gościem audycji Kulinarny Wrocław był tym razem Filip Marek - nauczyciel, ogrodnik i florysta, twórca cyklu Akademia Miejskiego Ogrodnika w Barbarze. Spotykaliśmy na chwilę po wykładzie pod tytułem „Chwasty w mieście". Posłuchaj rozmowy o miejskich chwastach i kwiatach, choćby tych znanych z parków i trawników, a niekoniecznie pożądanych w naszych ogrodach, z których można stworzyć pyszne sałatki i domowe przetwory. W rolach głównych mniszek lekarski, pokrzywa, bluszczyk kurdybanek, tasznik pospolity i stokrotka.

O kolejnych spotkaniach z cyklu Akademia Miejskiego Ogrodnika czytaj na stronie Strefy Kultury Wrocław www.strefakultury.pl.

REKLAMA
To może Cię zainteresować