Kulinarny Wrocław - kaczka, makrela i treacle tart na zimę

Maciek Przestalski | Utworzono: 10.12.2017, 12:38 | Zmodyfikowano: 10.12.2017, 12:38
A|A|A

na zdjęciu: Piotr Apanel

Po kilkunastu latach gotowania w londyńskich „gwiazdkowych” restauracjach Piotr Apanel przeniósł się do Wrocławia, gdzie podobno prawdziwe kulinarne środowisko dopiero się rozkręca. Nasze spotkanie zaczynamy od piłki nożnej, bo jak mówi nasz gość, praca w kuchni jest bardzo wymagająca i czasem trzeba po prostu pójść się wykrzyczeć. Rozmawiamy o gotowaniu z najlepszymi, o tym, ile szefa kuchni jest w daniu, które finalnie dostajemy na talerzu i oczywiście o kaczce, makreli i angielskim zimowym deserze.

OVO Bar & Restaurant na stronie www.ovowroclaw.com/pl-restaurant i na facebooku www.facebook.com/OvoBarAndRestaurant

 

REKLAMA
To może Cię zainteresować