Kulinarny Wrocław - o warzeniu piwa

Maciek Przestalski | Utworzono: 09.05.2017, 16:34 | Zmodyfikowano: 09.05.2017, 16:34
A|A|A

na zdjęciu: Jacek Przywara i Marusia

"Każde pierwsze, zrobione samemu piwo jest przepyszne". W lutym Marusia czyli Agnieszka Wołczaska-Prasolik z Warsztatu Piwowarskiego i Jacek Przywara z Probus Kraft tłumaczyli na czym polega warzenie piwa:

W maju rozwialiśmy o stylach piwnych.
Marusia uwarzyła właśnie Polskie Ale. "Styl pożądany, choć nie zawsze wychodzi. Chmielone na zimno, ale chmielami polskimi które są mniej intensywne". A Jacek Przywara zrobił ostatnio piwo kwaśne pszeniczne "czyli Berliner Weisse, ale dodałem bardzo dużo owoców - malin i porzeczek".

  

A od 9 - 11 czerwca 8. Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa 

REKLAMA

To może Cię zainteresować