Najlepsze z Kulinarnego Wrocławia - tex-mex i burgery

Maciek Przestalski | Utworzono: 15.07.2018, 11:38 | Zmodyfikowano: 15.07.2018, 11:38
A|A|A


W mrożne marcowe popołudnie 2018 roku spotkałem się z Moniką Ozgą i Michałem Kościukiewiczem z El Gordito. Rozmawialiśmy o kuchni meksykańskiej, jej wersji teksańskiej i wpływach bliskowschodnich, a także o ręcznie robionych tacos, bardzo ważnej kolendrze i sporej dowolności w tworzeniu.


El Gordito na stronie www.elgordito.pl  facebooku https://www.facebook.com/elgorditowroclaw.


We wreześniu 2016 roku
sprawdzaliśmy kto i co podaje w najlepszych wrocławskich foodtruckach. Pasibus to co prawda już wtedy sporo więcej niż jeżdżąca kuchnia, ale nie można zapominać, że był jednymi z pionierów tego trendu w naszym mieście. O czym opowiadał Piotr Staszczyński.

Pasibus na stronie www.pasibus.pl/ i na facebooku https://www.facebook.com/Pasibus.

REKLAMA

To może Cię zainteresować