Kulinarny Wrocław - barszcz, placki i bliny czyli kuchnia ukraińska

Maciek Przestalski | Utworzono: 29.10.2017, 12:34 | Zmodyfikowano: 29.10.2017, 12:34
A|A|A

Andrij Kachur

Naszą rozmowę można podzielić na dwie części. Pierwsza to historia Andrija, Ukraińca który przyjeżdża do Polski po lepsze życie i żadnej pracy się nie boi. Druga cześć historii zaczyna się dość niespodziewanie, kiedy nasz gość szuka czegoś do zjedzenia i natrafia na lokal o ujmującej nazwie Gastrofaza. Niebawem zaczyna tam prace, a po kilku miesiącach postanawia poprowadzić go sam. Najpierw zmienia się menu, a po pewnym czasie także nazwa - na Lviv. Teraz we Wrocławiu są już dwa takie lokale, a o wszystkim opowiada Andrij Kachur

Więcej na stronie www.lvivbistro.com i facebooku www.facebook.com/LvivBistro

 

REKLAMA

To może Cię zainteresować