Kulinarny Wrocław - z inspiracji podróżami i spotkaniami

Maciek Przestalski | Utworzono: 04.06.2017, 18:19 | Zmodyfikowano: 04.06.2017, 18:19
A|A|A

Krzysztof i Anna Zych

Aktorzy Anna i Krzysztof Zych mówią, że w ich domu zawsze było dużo gości. Cztery lata temu postanowili rozwinąć pomysł i tak powstała Sielanka. I choć nasyp kolejowy przy Bogusławskiego nie był jeszcze taki popularny, poczuli się tam dobrze. Na tyle, żeby pomyśleć o kolejnym miejscu do którego będą mogli zapraszać ludzi. Tym razem inspiracją były podróże - bardzo lubią odwiedzać nowe miejsca i próbować możliwie najbardziej regionalnej kuchni. Szczególnie zagustowali w daniach wbijanych na kije i szable, smażonych na grillach i w ogniskach. Tak powstał pomysł na Cuda Na Kiju, miejsce w którym zjecie szaszłyki - mięsne, rybne, wegetariańskie i wegańskie - zawsze z możliwie lokalnych produktów.

 Cuda Na Kiju na facebooku www.facebook.com/CudaNaKijuBar

REKLAMA

To może Cię zainteresować