Kulinarny Wrocław - piknik przez cały rok

Maciek Przestalski | Utworzono: 01.05.2017, 17:49 | Zmodyfikowano: 01.05.2017, 17:49
A|A|A

"Pomysł pojawił się trzy lata temu. Jechałam wtedy samochodem z moim mężem, który bardzo pomaga mi od samego początku. W drodze z Wrocławia do naszego rodzinnego Opola, powiedziałam <Robert, ja chyba już wiem, co to ma być>. Bo zawsze wiedziałam, że chcę coś otworzyć, ale wtedy właśnie wymyśliłam, że będą to pikniki. I że będzie to takie miejsce do posiedzenia. Wynika to z tego, że kiedy jest ciepło,  bardzo lubimy wychodzić ze znajomi, brać gazety, robić sobie uczty - odpoczywać. I to chcieliśmy przekazać innym". Tak opowiada Ola Basaj-Pawlik, która razem z Magdą Płodzień otworzyła Folgujemy. Rozmawiamy o śniadaniach z wegańskim serem ze słonecznika, przebojowym boczku przygotowywanym próżniowo i dzielą się przepisem na pyszne pesto z liści rzodkiewki.

Folgujemy na facebooku www.facebook.com/folgujemy

REKLAMA

To może Cię zainteresować