Kulinarny Wrocław - Dobra Karma pierwsza i druga

Maciek Przestalski | Utworzono: 06.02.2016, 18:25 | Zmodyfikowano: 06.02.2016, 18:25
A|A|A

Monika i Michał Szewczuk

W Kulinarnym Wrocławiu tym razem dwa miejsca: znana i lubiana Dobra Karma z Cybulskiego oraz nowa, bardziej elegancka, Dobra Karma II z Kościuszki 23. O gotowaniu i prowadzeniu restauracji w nieco większym gronie - jako spółdzielnia socjalna - opowiadziało rodzeństwo - Monika i Michał Szewczuk.

Dobra Karma na Facebooku: www.facebook.com/dobrakarma108

 

Przepis szefowej kuchni Moniki Szewczuk na Vegańskie Bez Glutenowe placki z Batata.

składniki:
- 4 bataty
- chili
- 2 zabki czosnku
- plaster imbiru
- sól
- len mielony 2 łyżki
- 1 szklanka mąki ryżowej lub jaglanej

Bataty trzemy na tarce o grubych oczkach.Chilli, czosnek i imbir drobno siekamy smażymy na odrobinie oleju i dodajemy do batatów . Len mielony
mieszamy ze szklanką wody i dodajemy do naszych placków. Do całości dosypujemy szklankę mąki ryżowej lub jaglanej, sól i mieszamy. Smażymy małe placuszki z obu stron na złoty kolor. Smacznego :) !


REKLAMA

To może Cię zainteresować