Kulinarny Wrocław: Struś na talerzu

Piotr Bartyś | Utworzono: 24.08.2014, 15:22
A|A|A

fot. archiwum prywatne

Zaczynał w Warszawie, od pewnego czasu mieszka we Wrocławiu. Po drodze schudł 20 kilogramów (zapomniałem go zapytać, jak to zrobił - gratulacje przy okazji!), co, kiedy obejrzycie pierwsze i ostatnie odcinki - widać.

Na co dzień jest szefem kuchni w restauracji "Kurka wodna" - specjalność drób i ryby. Świeże ryby - co Olek podkreśla bardzo mocno. Drób oczywiście też świeży. Jednocześnie odbywa staż w jednej z najlepszych i - ponieważ nie wymieniam nazwy, uczciwie dodam - najdroższych kuchni w naszym mieście.

To kolejna osoba w moim programie, która mówi mniej więcej to samo: zawsze chciałem gotować, to moja pasja, nie wyobrażam sobie w życiu innego zajęcia, nie rozumiem, jak ktoś może chodzić do pracy i nie cieszyć się z tego! Im dłużej prowadzę "Kulinarny Wrocław", tym bardziej mam wrażenie, że kucharze to najszczęśliwsza grupa zawodowa na świecie, choć...pewnie takich szczęśliwych zapaleńców zapraszam.

A skąd się wzięło gotowanie w życiu Olka?

Videoblog "Struś na talerzu"

Przepisy dla każdego, szybko, ale zdrowo.

Szef kuchni i stażysta w tym samym czasie

Olek wybrał dla nas dzisiaj trzy dania ze swojego video bloga, takie, które zrobiły na nim samym największe wrażenie

Figi zapiekane z pleśniowym serem i boczkiem

 

Smażony makaron z indykiem - po azjatycku!

Biała kiełbasa duszona w pomidorach z boczniakami i soczewicą

REKLAMA